Warme ondergrond

Niets is 's morgens aangenamer als het warme, zachte gevoel van een vloerkleed onder de voeten! Het leggen van een zachte vloerbedekking biedt onovertroffen comfort en zorgt voor een natuurlijk welzijn.

Geluiddemping

Tapijt absorbeert omgevingslawaai en voorkomt vervelend gekletter. De zachte vloer zorgt voor rust en meer privacy van kamer tot kamer. Dik, zacht tapijt absorbeert tot 90 procent van de loopgeluiden.

Veiligheid en comfort

Tapijt voorkomt uitglijden tijdens het lopen. Als kinderen of oudere mensen vallen, zal het tapijt de val breken en in vergelijking met harde vloerbedekking het risico op verwondingen verminderen.

Ontzien van spieren en gewrichten

Blootsvoets over tapijt lopen komt overeen met een natuurlijke voetreflexologie. Bovendien vangt de elastische ondergrond de bewegingen op en spaart daarmee spieren en gewrichten.

Kindvriendelijk

De wereld ligt letterlijk aan de voeten van onze kinderen. Ze houden ervan om op de vloer te spelen, en kruipen op handen en voeten rond. Het warme en comfortabele gevoel van een lux tapijt maakt dit tot een ideale vloerbedekking voor eindeloos plezier.

Vloerkleed voorkomt verkoudheid

Tapijt houdt de voeten warm. Dat is vooral in het koude jaargetijde een groot voordeel. Want bij warme voeten wordt het hele lichaam beter doorbloed en het immuunsysteem actiever; verkoudheidsvirussen hebben dan "slechte kaarten".

Tapijt ook voor mensen met een allergie

Mensen met een allergie hoeven niet zonder tapijt, want de textiele vloerbedekking houdt fijn stof en allergenen vast tot de volgende stofzuigbeurt. Bij gladde vloeren daarentegen wervelt het stof bij elke stap omhoog. Het is belangrijk dat mensen met een allergie voor een laagpolig, dicht tapijt kiezen, waarvan stof en allergenen makkelijk opgezogen kunnen worden. Stofzuigers met microfilters voorkomen dat stofdeeltjes via de luchtafvoer van de stofzuiger in de omgevingslucht terechtkomen.

Eenvoudig te leggen

Vloerbedekking wordt in banen van 4 en/of 5 meter breedte aangeboden, die naadvrij en snel te leggen zijn. Indien nodig, kan de vloerbedekking eenvoudig worden weggehaald en opnieuw gelegd worden.

Vlekvrij

De hedendaagse technologie maakt het fabrikanten mogelijk, een voor praktisch elke woon- of commerciële inrichting geschikt tapijt met een optimale slijtvastheid, vuil- en vlekbestendigheid aan te bieden.

Besparen op stookkosten

Ook met de stijgende energieprijzen in het achterhoofd winnen textiele vloerbedekkingen weer aan betekenis. In het koude jaargetijde kunnen die de stookkosten met meer dan 10 procent verlagen. Het tapijt werkt isolerend tussen de koude ondergrond en de warmere omgevingslucht en voorkomt daarmee een snelle ontsnapping van de warmte in de kamer. Bovendien vormen zich kleine luchtkamers tussen de vezels van het tapijt, die als warmteopslag werken.
Tapijt kan ook bij vloerverwarming worden gebruikt. De isolerende eigenschappen verhogen de waargenomen kamertemperatuur.