De salontafel en u

Salontafel, die: Verbinding tussen bank en televisie. Meubelstuk met brugfunctie. Compagnon van alle couchpotatoes.
Stelt u zich eens voor: Een nieuwe woning. Witte muren. Overal verhuisdozen. Lege. Onwillekeurig komt er een gedachte opzetten; sinds de laatste verhuizing ergens in het achterhoofd weggestopt: " Zonder bank is mijn huis maar half zo gezellig." Een bank dus.  In de meubelzaak stond ze daar in volle glorie. Nu, in de lege woonkamer, ziet ze er heel eenzaam uit. En nu wordt het helemaal duidelijk: Het beste ontbreekt nog - dat wat televisie kijken, lezen, kletsen pas helemaal compleet maakt: De salontafel.


Een salontafel dus. Alhoewel men eigenlijk helemaal niet van een salontafel kan spreken: Een keer groen, een keer zwart, ovaal, rond, hoekig, van glas, van hout, van metaal. Als de beslissing lastig wordt, kan deze vraag u daarbij helpen: " Wat moet hij kunnen?" Uiteindelijk is de meest trendy salontafel gewoon een salontafel en in die hoedanigheid een gebruiksvoorwerp. Laden of aflegvlakken horen er bij de meesten in ieder geval bij. Resteren nog de vragen over de afmetingen en de onderhoudsvriendelijkheid van het meubelstuk. Glas is relatief niet echt veeleisend, maar houdt bijvoorbeeld niet onbeperkt stand tegen kinderlijke krachten. Massief hout heeft een beetje onderhoud nodig, maar daar krijgen de medebewoners dan wel een huiselijke sfeer voor terug. Metaal kan in principe overal tegen, maar betekent wel een koel accent.

De wereldse salontafel weet accessoires op waarde te schatten

Met een salontafel alleen komt u er, zoals bekend is, niet. Als u dan toch een keertje inricht, dan ook meteen goed. Een stijlvolle vaas op de vloer, liefdevol gedecoreerd met wilgentakken en feestlichtjes, is tijdloos en zorgt voor een gezellige sfeer. Een praktische krantenbak biedt niet alleen plaats aan uw kranten en tijdschriften - tegenwoordig zijn ze er in de meest uiteenlopende vormen en kleuren zodat ze voor woonaccessoire door kunnen gaan. Decoratieve schalen voor de zoutjes en een mooi wijnglas staan voor de culinaire begeleider van de televisie-avond. Kaarsen en lampjes zijn goed voor de ziel. Een ronduit sensuele ervaring. Met in het middelpunt: De salontafel en u.

<-  Trends & Living